Proč považovat dřevostavbu za životní styl

Proč považovat dřevostavbu za životní styl Proč považovat dřevostavbu za životní styl

Dřevostavby a život v nich mají specifické výhody. Některé plynou čistě z použitých materiálů, další  z faktu, že dřevostavby se zpravidla staví v nízkoenergetickém nebo pasivním standardu.  

 

Příjemné klima

Dřevostavby Goopan doslova dýchají, protože tvoří funkční a ucelený systém. Difuzně otevřené obvodové stěny z materiálů od firmy Saint-Gobain umožňují domu regulovaně propouštět vlhkost a být neustále v kontaktu s okolím. Rekuperace zajišťuje nepřetržitou cirkulaci čerstvého vzduchu.

 

Kromě toho rekuperace vyfiltruje částečky prachu, pylu a dalších alergenů, což přispívá k příjemnějšímu životu alergiků, astmatiků i celkově rodin s malými dětmi. 

Tepelný komfort

Díky instalační předstěně s rozvody vody, elektřiny a dalších inženýrských sítí zůstává vzduchotěsná obálka domu nenarušena. Dům proto v zimě nevypouští drahocenné teplo do okolí. 


V létě naopak zafunguje foukaná celulóza coby izolace střešních panelů s fázovým posunem tepla. Během horkých dní propouští teplo do vnitřních prostor tak pomalu, že dříve nastane noc a opětovné ochlazení okolního vzduchu. Díky tomu v domě zůstává po celou dobu příjemná teplota.

Trvale udržitelný rozvoj

Proč považovat dřevostavbu za životní styl

Jelikož nízkoenergetické a pasivní dřevostavby vyžadují jen minimum energie na vytopení, přispívají k trvale udržitelnému rozvoji naší planety. Bydlení v dřevostavbě je rozhodně v souladu s aktuálními přístupy směřujícími k udržitelnosti jako je minimalismus, zero-waste a další. Vyznávání těchto stylů však není nutnou prerekvizicí pro život v dřevostavbě, naopak pořízení dřevostavby může být jedním z kroků k nastavení udržitelnějšího života. 

 

Poté už záleží na každém jedinci, do jaké míry využije, co dřevostavba nabízí. :)

Máte dotazy ohledně výstavby, financování či technologií? Jsme tady pro vás!

Vyberte si z katalogu domů našich modelových řad

Stáhnout katalog

Navštivte jeden z našich vzorových domů

Navštívit vzorový dům

Kontaktujte nás

Vydejte se s námi na cestu ke zdravému bydlení

* je povinný údaj

Katalog prémiových nízkoenergetických domů

Zanechte nám na sebe telefonní číslo pokud si přejete:
  • Navštívit vzorový dům
  • Získat cenovou nabídku
  • Individualizovat katalogový dům
  • Poradit se s umístěním domu na pozemek
  • Pomoci s výběrem technologií
  • Pomoci s dalšími dotazy