Jaké jsou měsíční náklady typového domu LIGHT 02 založené na reálných fakturách?

Jaké jsou měsíční náklady typového domu LIGHT 02 založené na reálných fakturách? Jaké jsou měsíční náklady typového domu LIGHT 02 založené na reálných fakturách?

Asi nám dáte za pravdu, že je velký rozdíl v tom, jestli za energie měsíčně zaplatíte 10 000 Kč nebo 2 500 Kč. A majitelé velkých, starších domů nám potvrdí, že ani zálohy přesahující 10 000 Kč měsíčně nejsou v současné době vysokých cen energií výjimkou. Řešením, jak bydlet komfortně a ušetřit za energie, jsou nízkoenergetické dřevostavby GOOPAN. Jaké jsou reálné měsíční náklady rodiny, která v jedné z dřevostaveb GOOPAN bydlí?

Průměrné měsíční náklady dřevostaveb GOOPAN? 2 000 Kč až 3 000 Kč

Díky tomu, že společnost GOOPAN za dobu svého působení postavila už více než 1 000 nízkoenergetický staveb, má dokonalý přehled o nákladech, které jsou domy spojené. V průměru majitelé domů, jež se vyznačují využitím nejmodernějších technologií, za energie měsíčně platí pouze okolo 2 000 Kč až 3 000 Kč. Tato částka kromě nákladů za vytápění zahrnuje také náklady spojené s ohřevem vody, svícením i provozem spotřebičů. Náklady se mírně liší dům od domu. Každý dům je totiž jedinečný a jeho energetickou náročnost ovlivňuje více faktorů, jako je jeho umístění, použité materiály nebo rozloha.

Náklady spojené s oblíbeným typovým domem LIGHT 02 s rozlohou 220 m2

Nyní už se pojďme podívat na reálné náklady související s konkrétním typovým domem společnosti GOOPAN – domem LIGHT 02. Dům, na který jsme si blíže posvítili, abychom vám mohli poskytnout zcela konkrétní data, se pyšní nadstandardní rozlohou 220 m2. Ke stavbě, která je domovem pěti členů rodiny, náleží také sauna, bazén a čistička odpadních vod (ČOV). Díky čemu dům splňuje náročné požadavky na nízkoenergetické bydlení?

  • Dům má difuzně otevřenou konstrukci a moderní velká okna s trojsklem.
  • Vytápění domů zajišťují elektrické fólie Carbon Heated.
  • Nedílnou součástí domu je i rekuperační jednotka. Ta  se stará o to, aby byl v domě neustálý přísun čerstvého vzduchu a minimalizuje ztráty tepla v domě.
  • O ohřev teplé užitkové vody se stará tepelné čerpadlo Stiebel Eltron SHP-F 220 Premium, které snižuje náklady na ohřev vody o více jak 60%. 
  • Na střeše domu je umístěno 6ks fotovoltaických panelů bez bateriového úložiště. Spotřebě domu tak pomáhají hlavně v letních měsících. Pro větší efektivitu se dnes běžně využívá okolo 14ks panelů, spolu s bateriovým úložištěm. 

Věděli jste? S dřevostavbami GOOPAN je možné snížit náklady za energie až o 90 %

 

Výše zmíněné použité moderní technologie, materiály a ekologická řešení, jako je rekuperace, systém Carbon Heated a tepelné čerpadlo pro ohřev vody, dokáží náklady za energie snížit až o neuvěřitelných 90 %

ODHALENÍ: Majitelé domu LIGHT 02 v průměru platí za energie 2 500 Kč měsíčně

Jaké jsou měsíční náklady typového domu LIGHT 02 založené na reálných fakturách?

Teď už se dostáváme k rozuzlení důležité otázky, a sice kolik peněz majitelé domu LIGHT 02 platí za energie za měsíc. Nezůstáváme jen u pouhopouhých odhadů, na pomoc jsme si vzali reálné faktury za energie od společnosti E.ON, které tato rodina platí. Možná vás příjemně překvapí, že se v průměru jedná jen o 2 500 Kč za měsíc, což je vzhledem k velikosti domu velmi nízká částka – navíc v době rekordních cen energií. 

Faktury od společnosti E.ON, které nám poskytli majitelé oblíbeného typového domu LIGHT 02, jsou důkazem toho, že jsou dřevostavby GOOPAN spojeny s velmi nízkými náklady za energie. Vděčí za to použití moderních technologií, top materiálům na trhu i kvalitní konstrukci.  Nutno také zmínit, že tento dům slouží svým majitelům už téměř 8 let. Vzhledem k neustále rostoucí úrovni všech technologií bychom u novějšího domu našli na fakturách ještě nižší částku

Plaťte i vy za energie co nejméně

Toužíte po bydlení v komfortním domě inspirovaném přírodou a zároveň chcete platit každý měsíc za energie co nejméně peněz? Pak si splňte svůj sen o nízkoenergetickém bydlení s českou stavební společností GOOPAN, se kterou se můžete pustit jak do stavby typového domu, tak i individuálního projektu.

Máte dotazy ohledně výstavby, financování či technologií? Jsme tady pro vás!

Vyberte si z katalogu domů našich modelových řad

Stáhnout katalog

Navštivte jeden z našich vzorových domů

Navštívit vzorový dům

Kontaktujte nás

Vydejte se s námi na cestu ke zdravému bydlení

* je povinný údaj

Katalog prémiových nízkoenergetických domů

Zanechte nám na sebe telefonní číslo pokud si přejete:
  • Navštívit vzorový dům
  • Získat cenovou nabídku
  • Individualizovat katalogový dům
  • Poradit se s umístěním domu na pozemek
  • Pomoci s výběrem technologií
  • Pomoci s dalšími dotazy